Nieuwe datum covid-vaccinatie – Huisartsenpraktijk Maas – Eerbeek

Terug naar overzicht

Nieuwe datum covid-vaccinatie

Het ministerie van VWS heeft besloten om het vaccineren tegen corona met het AstraZeneca vaccin te hervatten. Dit is besloten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het Europees Medicijn Agentschap heeft bevestigd dat het vaccin van AstraZeneca veilig en effectief is, en dat de voordelen in de vorm van bescherming tegen het coronavirus vele malen groter zijn dan de risico’s.

 

Wij zijn daarom blij dat we het vaccinatieprogramma weer kunnen hervatten.

Voor de mensen die al een éérste oproep van ons hadden ontvangen geldt het volgende: 

Uw 1e vaccinatie tegen corona kunt u halen op het tijdstip dat op uw oude oproepkaart staat op:

 

Donderdag 1 april

In het Pater Dekker Huis

H.A. Lorentzstraat 20, Eerbeek

 

 

De vaccinatie tegen corona is gratis. U krijgt 2 keer het AstraZeneca-vaccin.

 

Uw 2e vaccinatie tegen corona kunt u op donderdag 10 juni op dezelfde plaats en op dezelfde tijd.

 

Let op:

Maak een nieuwe afspraak bij klachten die passen bij corona, zoals: verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, moeilijk ademen, opeens niet meer ruiken of proeven, koorts.

 

Als u geen gebruik wilt maken van deze oproep, wilt u zich dan afmelden bij de praktijk? Wij kunnen dan iemand anders op uw tijdstip inplannen.

 

Met uw oude oproepkaart kunt u uw vaccinaties tegen corona halen.

Neem de eerste helft van de oproepkaart, een geldig ID en de ingevulde gezondheidsverklaring mee. Denkt u aan het invullen van de toestemming onderaan uw oproepkaart? Draag een mondkapje.

 

Voor de patiënten die nog geen uitnodiging hebben ontvangen voor een vaccinatie geldt dat wij helaas ook nog niet weten wanneer u een oproep voor vaccinatie krijgt. Ook weten wij nog niet welk vaccin u zult krijgen en wij kunnen hierin geen voorkeur voor u aangeven. Het is wachten tot er meer bekend wordt vanuit de overheid wanneer u aan de beurt en en welk vaccin u krijgt. Zodra dat bekend is zult u een oproep ontvangen. Het heeft dus ook geen zin om de praktijk hiervoor te bellen. Wij zullen het u mededelen via deze weg als er meer bekend is. 

Publicatiedatum: 23-03-2021