Corona vaccinatie door huisartsen in Eerbeek gaat van start! – Huisartsenpraktijk Maas – Eerbeek

Terug naar overzicht

Corona vaccinatie door huisartsen in Eerbeek gaat van start!

Vaccinatie in onze praktijk start week 11

 

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De komende tijd zullen wij zo snel als de organisatie in de praktijk en de vaccinvoorraad dat toelaat een specifieke groep patiënten gaan vaccineren, dit doen wij samen met de andere praktijken in Eerbeek.

 

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat deze vaccinatie door de huisarts op dit moment alleen is voor:

  • mensen geboren in 1956 en 1957
  • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
  1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
  2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

 

Alle bij ons bekende patiënten uit deze groepen ontvangen uiterlijk 12 maart een uitnodiging voor vaccinatie. Alleen wanneer u tot één van deze groepen behoort en op 15 maart nog geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u hierover contact opnemen met de praktijk. Doe dit dan bij voorkeur in de middag i.v.m. de drukte die er in de ochtend zal zijn na onze vakantie. Een mail sturen om dit  door te geven mag uiteraard ook. Stuur uw mail naar info@huisartspraktijkmaas.nl met als titel COVID-VACCINATIE.

Voor alle andere patiënten geldt: op dit moment kunnen wij niet anders dan u om geduld vragen. Wij weten niet wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie. Zodra er meer over bekend is wanneer wij andere patiënten groepen kunnen vaccineren zullen wij u o.a. via onze website op de hoogte brengen. Patiënten die aan de beurt zijn zullen een oproep ontvangen.

 

Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten. Dit zullen we samen regelen met de andere huisartsen in het dorp.

Samen krijgen we corona eronder.

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Publicatiedatum: 09-03-2021