Vaccinatie AstraZeneca 18 maart gaat NIET door! – Huisartsenpraktijk Maas – Eerbeek

Terug naar overzicht

Vaccinatie AstraZeneca 18 maart gaat NIET door!

Vaccinatie met AstraZeneca tijdelijk stop gezet. 

Een door het RIVM/ de overheid geselecteerde groep patiënten heeft vorige week een uitnodiging  van ons gekregen voor de vaccinatie op 18 maart in het Cultuurhuis Pater Dekker in Eerbeek. Deze vaccinatie gaat donderdag NIET door. Op advies van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG, heeft de overheid uit voorzorg besloten om per direct het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca tijdelijk stop te zetten. Deze patiënten zouden gevaccineerd worden met dit vaccin. Vandaar dat de vaccinatie op donderdag 18 maart niet doorgaat. Wij vinden het heel vervelend dat dit zo loopt.

 

Wat betekent dit?

Het ministerie van VWS heeft besloten om per direct het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca tijdelijk stop te zetten. Dit besluit is genomen na advies van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG om, uit voorzorg en in afwachting van nader onderzoek, het toedienen van het vaccin tijdelijk te pauzeren. Daarom is besloten om de komende twee weken (tot en met zondag 28 maart) niet te prikken met AstraZeneca.

 

Waarom is de vaccinatie met AstraZeneca tijdelijk stop gezet?

De Nederlands Medicijnautoriteit CBG adviseert een tijdelijke pauze uit voorzorg. De reden daarvoor is dat er dit weekend nieuwe informatie beschikbaar is gekomen. Het CBG geeft aan dat in totaal zes nieuwe meldingen van mogelijke bijwerkingen zijn binnengekomen uit Denemarken en Noorwegen. In Nederland zijn momenteel geen soortgelijke gevallen bekend. Het CBG benadrukt dat er nog geen verband is aangetoond tussen het vaccin en de meldingen uit Noorwegen en Denemarken. Op dit moment wordt er onderzoek naar gedaan.

 

Wanneer krijg ik een nieuwe afspraak?

Als na 28 maart de vaccinaties met AstraZeneca weer worden opgepakt, dan krijgt u een nieuwe uitnodiging voor een vaccinatiedatum.

U kunt nu nog geen nieuwe afspraak maken. We moeten eerst het onderzoek afwachten. Zodra daar meer duidelijkheid over is, worden nieuwe afspraken ingepland.

Bewaar in ieder geval de oproepkaart en de gezondheidsverklaring die u bij de uitnodiging heeft gekregen.

Voor de patiënten die nog geen oproep hebben ontvangen geldt dat wij ook nog niet weten wanneer u gevaccineerd zult worden. Wij wachten hiervoor net als u het bericht van het RIVM/ de overheid af. Zodra er meer bekend is wordt u op de hoogte gebracht.

 

Waarom kan ik dan niet geprikt worden met het BioNTech/Pfizer vaccin?

Omdat dit vaccin al is gereserveerd voor andere mensen. Er is op dit moment geen ander vaccin beschikbaar.

 

Wilt u meer weten?

Lees de informatie op de website van de overheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie.

Wij verzoeken u geen contact op te nemen met de huisartsenpraktijk. Dit in verband met de vele telefoontjes die wij dan krijgen.

U krijgt van ons een nieuwe uitnodiging zodra dit mogelijk is.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met het landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351 (tussen 8:00 en 20:00 uur).

Publicatiedatum: 15-03-2021