Nieuwe covid-vaccinatie ronde door huisartsen in Eerbeek! – Huisartsenpraktijk Maas – Eerbeek

Terug naar overzicht

Nieuwe covid-vaccinatie ronde door huisartsen in Eerbeek!

Hieronder vindt u weer een update van de huidige stand van zaken betreft de covid-vaccinaties:

  • Binnenkort ontvangen patiënten geboren in 1958, 1959 of 1960 een schriftelijke uitnodiging voor een vaccinatie met het AstraZeneca vaccin. De leveringsdatum van de vaccins is waarschijnlijk half mei. We willen proberen deze mensen op donderdag 27 mei te vaccineren. Zij zullen een schriftelijke uitnodiging ontvangen. De tweede prikdatum zal dan voor deze groep patiënten 15 juli zijn. Patiënten geboren in 1956 en 1957 hebben eerder al een uitnodiging van ons/hun huisarts gehad, voor hen geldt dat de tweede prikdatum 10 juni zal zijn.
  • Mensen geboren in 1955 of ouder worden door de GGD opgeroepen voor een vaccinatie op een centrale locatie in onze regio. Er zal gevaccineerd worden met het Pfizer/ BioNTech vaccin. Er zullen niet direct voldoende vaccins voor iedereen beschikbaar zijn. Daarom zullen steeds kleine groepen worden opgeroepen, te beginnen met de oudsten.
  • Patiënten geboren in 1961-2003 met een medische indicatie zoals bij de griepvaccinaties zullen in mei door de GGD worden opgeroepen voor een vaccinatie door de GGD.
  •  Alle patiënten geboren in 1961-2003 zonder een medische indicatie zullen de komende periode ook een uitnodiging ontvangen van de GGD waarbij eerst de oudsten aan de beurt zullen zijn.

Let op: het betreft steeds 2 vaccinaties met een interval van een aantal weken voordat de vaccinatie bescherming kan bieden. Het betekent dus niet dat u na de eerste vaccinatie al beschermd bent en u zich niet meer aan de regels hoeft te houden, overigens geldt dit ook niet na de 2e vaccinatie.

 

Wij begrijpen dat deze gang van zaken (waarbij gezonde en jongere patiënten eerder aan de beurt zijn dan mensen uit 1958, 1959 en 1960 of mensen met een verhoogd risico) vragen op kan roepen bij velen van u. Voor antwoorden op uw vragen verwijzen wij u naar het RIVM. Een vriendelijk verzoek om niet naar de praktijk te bellen met vragen over dit onderwerp. Ook wij zijn afhankelijk van het landelijke beleid en hebben geen invloed op de situatie zoals hierboven schetst. 

De laatste weken hebben wij gemerkt dat verscheidenen van u toch vragen heeft aan ons heeft, wilt u zo vriendelijk zijn om eerst te kijken of u antwoorden op uw vragen via het RIVM/ GDD kunt krijgen? We merken dat de drukte door deze vragen aan de telefoon toe neemt. Vaak kost het ook voor ons uitzoek werk op de site van het RIVM waardoor de wachttijden aan de telefoon toenemen. Wij weten helaas vaak ook niet meer dan u. Mocht u toch een vraag aan ons hebben bel dan op een moment dat het rustig is aan de telefoon. Alvast bedankt voor uw begrip.

 

Publicatiedatum: 30-04-2021