Griepvaccinatie 2023 – Huisartsenpraktijk Maas – Eerbeek

Terug naar overzicht

Griepvaccinatie 2023

De griepvaccinatie vindt dit jaar plaats op 1 november

De griepvaccinatie vindt dit jaar plaats op 1 november 2023 bij het Pater Dekkerhuis. Het exacte tijdstip dat u verwacht wordt ontvangt u in de uitnodiging. Wij verwachten dat u deze uiterlijk zult ontvangen in de 2e week van oktober.De bronafbeelding bekijken

 

Vanwege de drukte kunnen wij nog niet aangeven wanneer wij de prik aan huis komen zetten voor de patiënten waar dit echt noodzakelijk voor is. Wij gaan ervan uit dat de patiënten waarvoor het noodzakelijk is dat zij de prik aan huis ontvangen ook gewoon bij huis zullen zijn op het moment dat wij komen. Is dit niet het geval dan ontvangt u een briefje in de brievenbus en bent u van harte welkom om de prik te komen bij op 1 november bij het Pater Dekkerhuis.

 

Pneumokokkenvaccinatie

Patiënten geboren tussen 1-1-1957 tot en met 31-12-1960 ontvangen ook een oproep voor het pneumokokkenprik.

Een pneumokok is een bacterie. Iedereen kan de bacterie bij zich dragen zonder er ziek van te zijn. Door niezen en hoesten komt de bacterie in de lucht. Als andere mensen die kleine druppeltjes inademen, kunnen ze besmet raken. Maar ook door zoenen of iemand aanraken na hoesten of niezen, kun je besmet raken. Vooral jonge kinderen en oudere mensen met minder weerstand worden ziek door pneumokokken.

De meest voorkomende ziekte bij mensen van 60 jaar en ouder is een (ernstige) longontsteking. Andere veel voorkomende pneumokokkenziekten zijn hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging. Jaarlijks worden 6.000 mensen van 60 jaar en ouder opgenomen met een ernstige pneumokokkenziekte. Hiervan overlijden 900 mensen.

 

Publicatiedatum: 27-09-2023