Eerste covid-vaccins door huisartsen in Eerbeek zijn gegeven! – Huisartsenpraktijk Maas – Eerbeek

Terug naar overzicht

Eerste covid-vaccins door huisartsen in Eerbeek zijn gegeven!

Op donderdag 1 april zijn de eerste vaccins tegen corona gegeven door huisartsen in Eerbeek!

Onze huisartsenpraktijk en de andere huisartsen in Eerbeek hebben mensen die geboren zijn in 1956 en 1957, mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger) en mensen met het syndroom van Down die thuis wonen uitgenodigd om te worden geprikt met AstraZeneca-vaccin. 

Onlangs zijn de bewoners van de Beekwal en van andere woonvormen zoals Philadelphia al gevaccineerd.

 

Thuiswonende niet mobiele patiënten

De thuiswonende niet mobiele patiënten, dat wil zeggen patiënten die absoluut niet naar een GGD prikpunt kunnen om gevaccineerd te worden (hiervoor is al een inventarisatie gedaan) zullen op korte termijn bericht krijgen voor het vaccineren met AstraZeneca aan huis. Zij krijgen hierover bericht van hun huisarts. Wij hebben geen ander vaccin en zullen dus alleen kunnen prikken met AstraZeneca. Deze patiënten zullen wij verzoeken om een mantelzorger aanwezig te hebben tijdens de vaccinatie. Dit vragen wij zodat wij door kunnen gaan met vaccineren en geen kwartier hoeven te wachten bij de patiënt. Een mantelzorger moet aanwezig zijn  i.v.m. de kleine kans op bijwerkingen die een kwartier na vaccineren kunnen optreden. Mocht dit toch het geval zijn bel dan direct met de huisartspraktijk.

 

Behoort u niet tot een van de groepen die hierboven zijn genoemd, dan zult op een later moment worden opgeroepen. Afhankelijk van uw leeftijd en ook afhankelijk van eventuele aandoeningen die u heeft, kunt u door de GGD, door het ziekenhuis of door uw huisarts opgeroepen worden de komende tijd.

Wij hebben, als huisarts, geen invloed op het tempo of het type vaccin waar u voor in aanmerking komt. Wij merken toch dat mensen hierover vragen en/of opmerkingen hebben. Wij hebben helaas niet meer informatie dan u en zijn afhankelijk van de berichtgeving van het RIVM en de overheid. Bellen met de praktijk over deze vraag heeft dan ook geen zin.

Heeft u nog vragen over dit besluit? U vindt meer informatie op www.corovaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? 

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Publicatiedatum: 08-04-2021